När du försöker bestämma dig om en elbil är för dig eller inte är det viktigt att du känner till både fördelarna och nackdelarna. Det bästa är att läsa igenom nackdelarna och tänka efter på om detta är någonting du är okej med innan du gör ditt beslut.

En av de största nackdelarna med elbilen är att de många gånger har en begränsad räckvidd- Det kan leda till problem om du ska åka på en lång bilresa och det inte finns tillräckligt många laddstationer. Det utvecklas dock hela tiden elbilar med längre räckvidder. Men vill du köpa en elbil med så lång räckvidd som möjligt får du räkna med ett högt inköpspris. Då kanske det blir billigare med en vanlig bil istället. Detta leder till en annan nackdel vilket är inköpspriset. En elbil kan vara väldigt dyr när du köper den ny, så ta en noga titt på din budget och se ifall du verkligen kommer ha råd med en elbil.

En sista nackdel är laddstationerna. Trots att de finns många ställen att ladda bilarna på beror det lite på var i landet du bor. Innan du köper en elbil rekommenderas det att du ser ifall det finns laddstationer i ditt område.