Det är inte alla som vill köpa en sprillans ny bil. Anledningen till detta är ofta pengarelaterad. Som tur är finns det flera ställen du kan hitta begagnade bilar på som fungerar lika bra. Men till ett billigare pris. Det finns dock inga garantier som kan täcka fel när du köper begagnat. Skulle någonting gå sönder måste du då stå för hela kostnaden själv.

Är du intresserad av att köpa en begagnad bil kommer här några tips på vad du bör tänka på.

Provkör alltid

En av de viktigaste sakerna du bör göra är att provköra bilen. Du bör både köra den i låg hastighet och lite högre för att se hur det känns. Testa även bromsarna och hur bra den svänger. Om du har möjligheten att ta med bilen på ett besök hos en besiktningsstation bör du göra detta. Lyssna även på hur bilen låter. Glöm inte att dubbelkolla däcken.</p>

Obetalade avgifter och skatt

Bilskatter, trängselskattsavgifter och parkeringsanmärkningar följer sedan några år tillbaka med bilen. Det innebär att om du köper en begagnad bil som har skulder kan du bli skyldig att betala detta. Dubbelkolla alltid innan köp att det inte finns några obetalda avgifter. Det kan finnas undantag ifall bilen inte är värd särskilt mycket. Dock rekommenderas det att du alltid kollar upp detta för att vara säker.

Köpekontrakt

Ett sista tips om du köper en begagnad bil från en privatperson är att alltid skriva ett köpekontrakt. Där skriver ni ner allt ni kommer överens om. Det är viktigt att ni båda är nöja med kontraktet. Det finns mallar på hur dessa kan se ut på nätet ifall du känner dig osäker.